Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosty sposób na polepszenie grafiki bez spadku FPS!

railroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może już każdy ten sposób sam obmyślił, ale go wstawie pro forma.
Sposób ten umożliwia znacznie zwiększenie nasycenia kolorów w grze i nie tylko ;)

Pokażę ten sposób na karcie nVidia, w innych sami musicie znaleźć odpowiedni suwak.

Cała filozofia polega na znalezieniu takiego suwaka:

suwakprzed.jpg

I przesunięciu go trochę w prawo (ja dla przykładu przesunąłem na 75%, ale wy możecie przesunąć na ile chcecie, nawet na 100%, tylko wtedy będzie obraz będzie strasznie oczojebny ;)

suwakpo.jpg

Po czym klikamy zastosuj. W efekcie zwiększy się nasycenie wszystkich kolorów jakie wyświetla monitor.

Efekt jest mniej więcej taki:
Przed:

shot006au.jpg

Po:

shot006aa.jpg

Efekt zależy od tego, na ile % przesuniecie suwak, więc nie sugerujcie się za bardzo tymi screenami ;)

Sorry za słabą jakość screenów.

Sposób całkowicie bezpieczny i przydatny myślę, bo po którejś aktualizacji, chyba 0.8.1 WG zmniejszyło nasycenie kolorów żeby zwiększyć wydajność kart graficznych. Jednak ten myk tutaj nie wpływa na wydajność, przynajmniej ja nie widze spadku wydajności, ale widzę lepsze kolory ;)

Pozdrawiam.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie spoko , ale to nasycenie a nie poprawa grafiki ale ,poprawiło sie tylko troche .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Wszystko wygląda nienaturalnie.. Nic fajnego jak dla mnie.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...